»
»
»
Ryste sammen-lege for voksne - Se 3 sjove og sociale lege her

Ryste sammen-lege for voksne - Se 3 sjove og sociale lege her

De fleste mennesker bruger rigtig meget tid sammen med deres kollegaer. Ofte vil tiden med kollegaerne udgøre lige så meget som tiden med familien i løbet af en helt normal hverdag. Derfor er det naturligvis vigtigt, at du har et godt forhold til de mennesker, du hver dag arbejder sammen med. 

Men hvordan stabler du et godt forhold til dine kollegaer på benene, og hvorfor er det værd at arbejde på et bedre forhold? Det får du svar på i dette indlæg, hvor du også får 3 eksempler på sjove lege for voksne, som du kan prøve på arbejdspladsen eller til møder. 

Styrk forhold til kollegaer med ryste-sammen-lege til voksne 

Når du vil styrke forholdet til et andet menneske, handler det om at komme tæt på personen i andre sammenhænge end dem du hver dag står i på arbejdspladsen. Det er svært at skabe tætte forhold og dybe relationer, hvis det eneste fælleskab på arbejdspladsen drejer sig om det professionelle og arbejdsmæssige. Derfor er det værd at bruge tid sammen på en anden måde, når du gerne vil styrke båndet til kollegaerne. 

Til det formål er diverse lær hinanden at kende-lege og andre sociale lege for voksne et godt redskab, da du med disse aktiviteter kan skabe et rum uden for arbejdets formelle rammer. Med forskellige ryste sammen-lege vil medarbejdere træde ud af arbejdspladsens normer og hierarki for at have det sjovt sammen. Der er ikke noget der løsner op og bidrager til den gode stemning som sjove lege.

Med en lær hinanden at kende-quiz eller lignende har du på samme tid mulighed for at lære dine kollegaer bedre at kende. Her kan I komme ind på private og intime forhold, som vil skabe et tættere forhold kollegaer imellem. Med lær hinanden at kende-spørgsmål vil I opnå forståelse for hinandens og jeres forskellige positioner i livet, hvilket alt sammen vil være med til at skabe et tættere bånd mellem jer.

Hvorfor er det værd at bruge tid på sociale lege for voksne?

Når du bruger 8 timer eller mere på dit job 5 ud af 7 dage om ugen, er du som nævnt rigtig meget sammen med dine kollegaer. Derfor er det vigtigt at have et godt forhold til disse kollegaer, da det simpelthen bare er rarere og sjovere at gå på arbejde, når du kan se frem til at skulle bruge dagen sammen med nogle mennesker, du har et godt forhold til.

Men det gode forhold til kollegaerne kommer ikke nødvendigvis af sig selv. Netop derfor kan det betale sig at bruge tid på sociale lege på arbejdspladsen. Med sociale lege styrkes kommunikationen og medarbejderne får et bedre forhold til hinanden, hvilket alt sammen vil lede til et bedre psykisk arbejdsmiljø og derved højere arbejdsgælde på arbejdspladsen. 

Høj arbejdsglæde er lige med glade medarbejdere. Glade medarbejdere giver produktive medarbejdere, og det giver derfor også rigtig god mening at styrke forholdet blandt medarbejdere ud fra et økonomisk perspektiv. Når medarbejdere arbejder godt sammen og kommunikere effektivt, skaber det et positivt arbejdsmiljø, hvor kreative idéer kan flyde frit, og hvor hver enkelt medarbejder kan arbejde effektivt og produktivt til gavn for virksomhedens mål og bundlinje. 

Skab et tættere forhold med lær hinanden at kende-øvelser

Hvis du gerne vil skabe et tættere forhold blandt dine kollegaer, er det en god idé at starte med at sørge for, at menneskene på arbejdspladsen rent faktisk kender hinanden. Det er ikke sikkert, at alle kender til de små detaljer om forskellige kollegaers liv, og det er bestemt ikke sikkert, at alle medarbejderne kender til hinandens luner og personligheder udenfor arbejdsregi. 

Men det kan du lave om på med forskellige lær hinanden at kende-øvelser, der vil sætte en god stemning i gang, og som på samme tid bidrager til at skabe tættere forståelse for hinanden på arbejdspladsen.

Bliv rystet sammen med teambuilding

Hvis du gerne vil prøve effektive ryste sammen-lege for voksne uden for virksomheden, er teambuilding en oplagt mulighed. Teambuilding er et effektivt redskab til at skabe gode relationer mellem mennesker, og derfor kan teambuilding give bedre trivsel og derved større arbejdsglæde på arbejdspladsen. 

Teambuilding handler om at give kollegaerne nogle gode oplevelser sammen, som ikke kredser om arbejdet. Under teambuilding vil medarbejdere blive sat sammen i nogle helt andre situationer end dem, de møder hver dag på arbejdspladsen. Teambuilding byder på den måde på nye udfordringer.

Disse udfordringer er designet til at styrke kommunikation og sammenhold blandt de deltagende, og teambuilding fungerer derfor på samme måde som mange ryste sammen-lege. Groft sagt kan det siges, at teambuilding egentlig bare er en videreudvikling af ryste sammen-lege, da teambuilding består af forskellige øvelser, der enten kan stå alene eller bygge ovenpå andre øvelser i løbet af en hel weekend eller lignende.

Netop dette er vi eksperter i her hos World of Adventure, hvor vi har arrangeret teambuilding-oplevelser for virksomheden siden 1992. Vi har således lang erfaring med at skabe mindeværdige og effektive oplevelser for medarbejdere i en virksomhed. Vi kan derfor også stable en teambuilding-dag eller teambuilding-weekend på benene for dig.

Vi kan også hjælpe dig med alle mulige andre sociale arrangementer i din virksomhed, som på samme måde kan bidrage til at bringe menneskene på arbejdspladsen tættere sammen. Det kan eksempelvis være en sommerfest, en rejse eller lignende, som du gerne vil have hjælp til at arrangere af professionelle der ved, hvordan en god fest og en succesfuld rejse planlægges og udføres.

En fest i virksomheden er desuden et oplagt sted at prøve forskellige ryste sammen-lege, da der helt naturligt vil være en mere afslappet og åben stemning, når medarbejdere mødes til en fest fremfor på arbejdet. 

3 sjove og sociale lege, du kan gå i gang med nu

Hvis du gerne vil gøre noget for at styrke sammenholdet og arbejdsglæden med det samme, eller hvis du kontinuerligt gerne vil bidrage til den gode stemning på arbejdspladsen, kan du vælge at gøre diverse sjove og sociale lege til en del af arbejdet en gang imellem.

Derfor får du her 3 sjove og sociale lege, du kan tage direkte med på din arbejdsplads og prøve med kollegaerne.

1.     Stablespil

Stablespillet er en klassisk leg, som mange sikkert allerede kender. Legen er simpel, men på samme tid rigtig sjov for alle involverede. Stablespillet kan desuden også bruges som et icebreaker-spil, da legen er god i sammenhænge, hvor mennesker møder hinanden for første gang. Det kan være praktisk, når et nyt team skal lære hinanden at kende, eller det kan være et sjovt indspark til et møde eller et seminar.

Fremgangsmåde:

For at komme i gang skal du bruge et klassiske stablespil i form af træklodser. Når træklodserne er på bordet, skal alle skrive en underholdende udfordring på træklodserne. Det kan eksempelvis være at tage 10 armbøjninger eller at synge et omkvæd i en populær sang. Mulighederne er mange, og det handler derfor bare om at være kreativ.

Når alle klodserne har fået en udfordring, stables klodserne på klassisk vis. Herfra skiftes alle deltagere til at trække en klods, hvorefter udfordringen på klodsen naturligvis skal udføres.

2.     Online social leg

Hvis mange af dine kollegaer ofte arbejder hjemmefra, behøver det ikke betyde, at I ikke kan komme nærmere hinanden med sjove lege. Faktisk kan mange sociale lege sagtens udføres online, og en af disse lege får du her et eksempel på.

Legen er perfekt, når du gerne vil skabe nærvær og binde folk tættere sammen, selvom de arbejder hver for sig forskellige stede.

Fremgangsmåde:

Det eneste, deltagerne i denne leg skal bruge, er en internetforbindelse og et sted, hvor I kan dele filer. Legen går ud på, at alle deltagerne skal tage et billede af hjemmekontoret, hvorefter billedet uploades til eksempelvis Google Drive, hvor alle andre deltagere kan se billedet. Billedet skal uploades anonymt, for nu handler det om at gætte, hvilket hjemmekontor der tilhører hvilken person.

Når legen er forbi og alle hjemmekontorer er gættet, kan hver deltager følge op med en virtuel rundvisning af kontoret, hvor eksempelvis billeder eller andre detaljer på kontoret vises frem.

Næste gang kan legen gå ud på at gætte andre ting som eksempelvis et kaffekrus eller lignende, så I på den måde kommer tættere på hinanden og lærer hinanden bedre at kende, selvom I sidder langt fra hinanden.

3.     Klap i takt

Klap i takt er en effektiv ryste sammen-leg, der kan bruges i mange forskellige sammenhænge. Det kan eksempelvis være i forbindelse med møder eller lignende, hvor de deltagende har brug for en lille pause i mødeaktiviteterne. Legen kan også bruges som icebreaker-leg med mennesker, der ikke har mødt hinanden før. Klap i takt-legen er desuden nem at komme i gang med, da den ikke kræver noget udstyr, mens mange mennesker kan deltage på samme tid.

Fremgangsmåde:

En person udvælges til at være leder af legen. Det er nu lederens opgave at inddele alle deltager i hold af 4, mens det også senere er lederens opgave at instruere deltagerne i legen. Nu skal hvert hold stille sig op som to og to, og så er det lederens opgave på et tidspunkt sige ”1” som signal til, at alle hold i par skal klappe den højre hånd mod hinanden.

Herefter skal lederen sige ”2”, og så er turen kommet til, at hvert hold i par skal klappe venstre hånd. Når instruktøren siger ”3”, skal alle par klappe med begge hænder.

Det lyder måske nemt nok, men formålet er, at holdende skal koordinere deres klap, så det kommer til at lyde som om, at klappene på holdet falder på samme tid. Hvis også det lyder nemt, kan lederen vælge at skrue op for tempoet og ændre rækkefølge på tallene, så legen kommer til at udfordre alle.

Bedøm: Klik på stjernerne

Gns. 2.6 / 5. Antal: 7

Ingen anmeldelser

Spørgsmål og svar

Hvilke sociale lege kan laves for voksne? 

Der findes et hav af forskellige sociale lege, som kan ryste voksne sammen på arbejdspladsen. Det kan fx tælle lege såsom “klap i takt” og “stablespil”. På den måde kna man lære hinanden at kende både fagligt og socialt.

Hvorfor er det vigtigt at blive rystet sammen? 

Det er vigtigt, at man kender hinandens stærke og svage sider på arbejdspladsen, da det kan styrke samarbejdet mellem medarbejderbe. Det er derfor vigtigt at blive rystet sammen, så man kan stå endnu stærkere som et team på arbejdspladsen – og løse opgaver samt udfordringer på bedst mulige måde.

Relaterede nyheder

October 11, 2023
Søren Madsen
Julen er ikke bare en højtid; den er en dybfølt følelse af fest og samhørighed. Julearrangementer giver os muligheden for at skabe uforglemmelige øjeblikke sammen, som medarbejderne vil se tilbage på med smil på læben.