Belbin – Teamrolleanalyse

På Henley Management College lavede Meridith Belbin fra 1971-80 nogle af de mest anerkendte undersøgelser omkring sammensætning af teams og teamroller. Det udmundede i et værktøj til sammensætning af teams, der fortæller, hvorfor verdens 11 bedste fodboldspillere ikke udgør verdens bedste fodboldhold.

Resultatet blev Belbins 9 teamroller, bestående af Koordinatoren, Specialisten, Kontaktskaberen, Igangsætteren, Analytikeren, Organisa-toren, Idémageren, Formidleren og Afslutteren.

Den enkelte
Den består både af en analyse, som man selv udfylder samt 4-10 spørgeskemaer, som skal udfyldes af kolleger.Ud fra analysen udarbejdes en rapport, der beskriver hvilken teamrolle, det enkelte teammedlem føler sig mest hjemme i, og hvilke teamroller den enkelte bør danne team sammen med for at få optimalt udbytte af sine egne stærke sider.

Det enkelte teammedlem vil opnå en forståelse for, hvorfor han eller hun fungerer bedre sammen med nogle personer og slet ikke kan få det til at fungere med andre, da personen får et værktøj til at se på sig selv og til at vurdere sine omgivelser.

Hele Teamet
Ved hjælp af Belbins teamrolleanalyse bliver det muligt at lave en 360 graders analyse af teamet, hvor alle teamets medlemmer plottes ind. Her vil det fremgå om alle typer er repræsenteret, eller om der mangler bestemte typer for at løse en given opgave.Gennem analysen vil det fremgå, hvem det vil være fordelagtigt at sætte i projekter, afdelinger eller lederteams sammen.

Analysen beskæftiger sig ikke med den underlæggende psykologi, men kun med hvilke teamroller man har.
Den er derfor let tilgængelig og forståelig for alle.

Kontakt os for at høre nærmere på  tlf.: 70 27 14 27 eller ved at sende os en e-mail på info@woa.dk

Modtag et uforpligtende tilbud"Succesfulde arrangementer baseret på over 25 års erfaring og ekspertise"

World of Adventure A/S