Udfordrende og sjove samarbejdsøvelser

Her på siden har vi samlet et udvalg af forslag til, hvilke samarbejdsøvelser du og dine kolleger kan kaste jer ud i for at styrke både sammenholdet og kommunikationen mellem jer. Som udgangspunkt er vores tjenester målrettet voksne i erhvervslivet, men mange af vores events og idéer kan også sagtens benyttes af skoleklasser, sportsklubber osv., hvis du skulle mangle inspiration til samarbejdsøvelser hertil.

Vi brænder for at gøre det muligt for medarbejdere i alle aldre at deltage i forskellige samarbejdsøvelser, der er både givende, udfordrende og sjove. Som voksen er du aldrig for gammel til at finde dit indre legebarn frem i forbindelse med sjove og måske lidt skøre øvelser.

Der kan dog være visse forbehold, der skal tages, hvis en eller flere deltageres helbred ikke er helt i top. I så fald kan det være en god idé at vælge nogle lidt mere rolige aktiviteter, som sagtens kan udføres af alle uanset helbred og fysisk form.

Forskellige typer øvelser

Det står dig altid frit for at sammensætte en kombination af både fysiske, afslappede, kreative, udfordrende og kommunikationsfokuserede samarbejdsøvelser. Her hos World of Adventure tilbyder vi en lang række øvelser og aktiviteter af forskellig art, så hvis du gerne vil have hjælp til at sammensætte det perfekte program fyldt med gode samarbejdsøvelser, du og dine kolleger kan more jer med, er du velkommen til at ringe eller skrive til os for at få et uforpligtende tilbud.

Vi garanterer, at der findes noget for enhver smag. Vi har naturligvis altid hvilken virksomhed, der er tale om, i tankerne, når vi skræddersyer et program ud fra jeres konkrete behov og ønsker.

Læs mere herunder for at blive inspireret til fysiske og kommunikationsfokuserede samarbejdsøvelser samt øvelser, der er oplagte til udførelse enten indenfor eller udendørs.

Fysiske samarbejdsøvelser

Hvis du og dine kolleger ikke er bange for at være aktive og lave fysiske samarbejdsøvelser, har vi her samlet nogle øvelser, der er perfekte til jeres teambuilding-dag. Nogle øvelser kræver mere fysisk kunnen og bevægelse end andre, men hvis I gerne vil motionere samtidig med, at I styrker jeres sammenhold og kommunikation, kan I have stor glæde af at lave én eller flere af de nedenstående øvelser, som kan foregå både på land og vand.

Bueskydning_Cover Photos 768 x 600
Øvelser
/*! elementor – v3.17.0 – 08-11-2023 */ .elementor-heading-title{padding:0;margin:0;line-height:1}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title[class*=elementor-size-]>a{color:inherit;font-size:inherit;line-height:inherit}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-small{font-size:15px}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-medium{font-size:19px}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-large{font-size:29px}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-xl{font-size:39px}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-xxl{font-size:59px}

Bueskydning

Samarbejdsøvelser, der styrker kommunikationen

At styrke kommunikationen på arbejdspladsen kommer både dig og dine kolleger til gode på et personligt og professionelt plan. Det betyder nemlig rigtig meget for mange mennesker, at de har et tæt sammenhold med deres kolleger. Så hvis du og dine kolleger gerne vil lave specifikke samarbejdsøvelser, der har fokus på at styrke kommunikationen, så kan I have stor glæde af at lave nogle af disse øvelser, som vi har udvalgt her.

Der er mange forskellige samarbejdsøvelser, der styrker kommunikationen, men I kan have særligt glæde af at kaste jer ud i følgende samarbejdsøvelser, som kan bringe jer tættere sammen på både det personlige og faglige plan.

Idéer til indendørs samarbejdsøvelser

Særligt i vinterhalvåret kan det være fordelagtigt at vælge nogle aktiviteter, som I kan foretage jer indenfor. Derfor har vi her sat fokus på nogle samarbejdsøvelser, som I kan lave indendørs. Flere af øvelserne kan dog også sagtens foregå udenfor, hvis I har lyst til det. Nogle af dem er dog mest oplagte som indendørsaktiviteter, da chokoladetemperering og solskin f.eks. ikke harmonerer specielt godt.

Vejret behøver ikke være en hindring for, at I tager jer tid til at lære hinanden at kende og sætter fokus på, hvordan I kan blive bedre til at kommunikere og arbejde sammen. Mange af disse øvelser er nemlig ikke blot oplagte i forhold til at styrke samarbejdet men også kommunikationen mellem ledere og medarbejdere.

Idéer til udendørs samarbejdsøvelser

Hvis vejret er til det, eller I sørger for at klæde jer ordentligt på, er der også masser sjove aktiviteter, der kan foregå udenfor. Nogle aktiviteter vil formentlig kræve, at I er udenfor i naturen, mens andre aktiviteter er nogle, som vi blot anbefaler, at I ikke foretager jer indendørs pga. pladskrav.

Når I er udenfor og laver ting sammen som kollegaer, styrker I sammenholdet, og I får samtidig masser motion og frisk luft. Disse samarbejdsøvelser kan derfor enten give et friskt pust i en travl hverdag, eller de kan indgå som én aktivitet ud af flere på en dag, hvor I kun laver teambuilding. Det er helt op til jer. Uanset hvad garanterer vi, at de nok skal udfordre og underholde jer.

Kom i gang med samarbejdsøvelser

Efter at have læst om de mange forskellige typer samarbejdsøvelser er du forhåbentligt blevet klædt bedre på til at kunne sammensætte en dag fyldt med en god blanding af forskellige øvelser. Så kan du og dine kolleger nemlig hurtigt blive rystet bedre sammen, så I får bedre forståelse for de forskellige personlighedstyper og måder at arbejde på.

Der er mange gode grunde til at investere tid og penge i teamudvikling vha. f.eks. samarbejdsøvelser og teambuilding, da det gavner på både det personlige, det sociale og det virksomhedsmæssige plan.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os. Du kan kontakte os på telefonnummer 70 77 79 18 (Jylland og Fyn), på telefonnummer 70 77 79 39 (Sjælland) eller per e-mail på info@woa.dk.

Ofte stillede spørgsmål

Nedenfor har vi samlet nogle af de oftest stillede spørgsmål. Hvis du ikke finder svar på dit spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os.

Hvad er samarbejdsøvelser og teambuildingøvelser?

En samarbejdsøvelse handler om at træne det at arbejde sammen og kommunikere med hinanden. De kan dermed bruges på alle niveauer i en virksomhed, ligesom de også kan bruges i grupper for personlig udvikling, hjemme i privaten, på spejderlejren og mange andre steder. Teambuildingøvelser går ud på at styrke både sammenholdet og kommunikationen hos et bestemt team.

Hvad er vigtigt for samarbejdet i et team?

For det enkelte teammedlem, er det vigtigt, at der er plads til alle, og at der er en forståelse for, at alle fortjener at blive hørt. Når det gælder det praktiske i forhold til at løse en opgave i fællesskab, er det vigtigt, at de forskellige styrker på tværs i teamet bliver udnyttet bedst muligt. Her er det vigtigt at kigge på, om der er sammensat et team, hvor forskellige personlighedstyper er repræsenteret, så medlemmerne kan komplimentere hinanden. Det er også vigtigt, at teamet er gode til at kommunikere med hinanden og husker at forventningsafstemme og give hinanden konstruktiv feedback.

Hvordan spiller de forskellige personlighedstyper sammen?

I teorien om de fire personlighedstyper defineres de gule personlighedstyper som dem, der gode til at få idéen, de blå som dem, der er gode til at planlægge den, de røde som dem, der er gode til at få sat det praktiske arbejde i gang, og de grønne som dem, der er gode til at udføre opgaven. Alle kan på den måde bidrage med hver sit til teamets arbejde. Derfor er det en god idé at tænke nøje over, hvordan team sammensættes.

Hvad er god teambuilding?

God teambuilding består af en række forskellige samarbejdsøvelser, der har til formål at styrke gruppens evne til at arbejde sammen ved at gøre dem bedre til at kommunikere og være opmærksomme på hinanden. God teambuilding tager højde for, at folk er forskellige og dermed har forskellige styrker og svagheder. For at alle medlemmer i teamet får så god en oplevelse som muligt, er det vigtigt, at teambuildingdagen er godt planlagt og veludført. Derfor kan man med fordel alliere sig med et professionelt eventfirma med indgående kendskab til teambuilding.