»
»
Introture for studie­retnings­klasser

Introture for studie­retnings­klasser

Tag en dag ud af den tætpakkede kalender for at give jeres elever en helt særlig dag, hvor sammenhold og klassefællesskab er i højsædet

Når jeres elever er kommet ud i deres studieretningsklasser, er det vigtigt at fokusere på at få skabt gode relationer og et stærkt fællesskab, så der er masser sammenhængskraft i den nye klasse. Turen ligger ofte hen i november og har derfor også en ramme, der enten er en hytte eller et sportsanlæg, så vind og vejr ikke forstyrrer turen.

I løbet af turen lærer eleverne hurtigt hinanden at kende, så klassefællesskabet opstår, hvilket giver en mindskning af frafaldet i klassen, resulterer i færre konflikter og vil øge trivslen for den enkelte elev. Med et stærkt klassefællesskab stiger sandsynligheden for, at jeres elever gennemfører deres ungdomsuddannelse. Det giver derfor rigtig god mening at tage på en introtur for studieretningsklasser.

Vælg en erfaren samarbejdspartner

Vælger I at booke en introtur for studieretningsklasser gennem World of Adventure, kan I være sikker på, at I får en pakkeløsning med masser spændende teambuildingøvelser, der alle kredser om at skabe grundlaget for et stærkt klassefællesskab og opbygge tillid og respekt mellem eleverne.

I løbet af introturen vil jeres elever blive udfordret både personligt og som gruppe. Men der er selvfølgelig også plads til masser af hygge og samvær, da turen netop også handler om at skabe gode fællesminder. Hvis I kunne være interesserede i at høre mere, så tøv endelig ikke med at kontakte os hos WOA.

Få skræddersyet et program specielt til studieretningsklasser

På introture for studieretningsklasser overnatter eleverne i hytter eller på et sportskompleks. Her er der plads til at afvikle en række forskellige aktiviteter, som kun kan løses, hvis klassen evner at arbejde sammen, fokusere og bruge den viden om hinanden, de har opnået i løbet af introdagen. Hytterne skaber også et hyggeligt rum, hvor eleverne kan være sammen som klasse og slappe af efter introdagens omfattende program.

Når aftenen falder på, skal eleverne i fællesskab lave deres eget aftensmåltid. Efter dette er indtaget plejer dagen at afsluttes med en dejlig spilleaften, hvor der er fuldt fokus på hygge, sjov og samvær.

Udvalgte eksempler på oplagte introtursaktiviteter

Fælles madlavning:
Det er svært at sige introtur uden også at sige fælles madlavning! Som klasse skal eleverne i fællesskab tilberede en 3-retters menu og skabe nogle hyggelige rammer for denne festmiddag.

QR kode løb:
Med en GPS styret spilplatform, skal der nu findes udfordringer og kryptiske opgaver, som skal løses. Klassen inddeles i mindre grupper, der sammen skal løse en masse spændende og til tider svære opgaver. For at komme godt i mål skal de kommunikere effektivt, lytte til hinanden og holde overblik. Hvis I vil gøre orienteringsløbet endnu mere udfordrende, kan vi arrangere det sådan, at det foregår efter solnedgang. I mørket vil eleverne opleve et større fællesskab, da de bliver mere afhængige af hinanden. Det kan være med til at fremskynde deres relationsopbygning.

Spændende samarbejdskoncepter:
Antallet af koncepter vi kan vælge til eleverne er stort. Det kunne være The Domino Effect, som handler om samarbejde i teams, kombineret med samarbejde på tværs af teams. Eller det kunne være en Hackaton, hvor der skal løses gåder, brydes koder og regnes ud i fælleskab, for at vinde udfodringen. Tag en snak med os om

KultuRallye workshop:
En givende workshop, der fokuserer på at opbygge tillid og tryghed i klassen. den arbejder med de forskelligheder, som der er og med det at modtage nye i fælleskabet. Udover at der spilles et meget underholdende spil om fællesskabskultur, så bliver der talt om klassekultur og klassefællesskab.

Eksempel på et introtursprogram for studieretningsklasser

Dag 1

Ankomst
Et hold af skarpe WOA-instruktører står klar til at møde jer, når I kommer af bussen. Til hver klasse tilknyttes en af instruktørerne, der nu er denne klasses faste vejleder, og som vil følge dem hele turen.

Hytte/ sovefordeling og frokost
Klassens instruktør sætter eleverne ind i introturens program og viser dem, hvilke hytter de skal sove i. Herefter laver og spiser eleverne frokost.

Aktiviteter og workshops
De næste timer bruger eleverne på i grupper at cirkulere systematisk mellem de forskellige aktivitetsstationer.

Fællesmadlavning
Klassens instruktør udleverer madvarer og redskaber, så eleverne kan gå i gang med at tilberede en 3-retters menu oKlassen skal også selv udarbejde en bordplan og finde på noget sjov underholdning. Klassens instruktør vil selvfølgelig stå til rådighed, hvis de skulle have behov for hjælp og sparring.

Spilleaften
Klassens instruktør udleverer en lang række spil og faciliterer herefter en hyggelig spilleaften.

Dag 2

Morgenmad
Eleverne vækkes og får udleveret madvarer, så de som klasse kan lave morgenmand. Efter de har spist, står den på opvask. Når den er klaret, skal lejren pakkes sammen. Det vejleder klassens lejrinstruktør naturligvis i. Mens eleverne vasker op og pakker lejren sammen, vil den ledende instruktør tage en snak med lærerstaben, så introturen kan blive ordentligt evalueret og afrundet.

Den sidste aktivitet på introturen
 Introturen afsluttes med en sidste konkurrence.

Madpakkesmøring
Inden bussen kommer får eleverne udlevet madvarer, så de kan smøre sig en frokostsandwich.

Afgang
Bussen kommer, så I kan blive bragt hjem til skolen igen.

Ofte stillede spørgsmål om introture

Nedenfor har vi samlet nogle af de oftest stillede spørgsmål om introture. Hvis du ikke finder svar på dit spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os.

Hvor længe er man typisk på introtur?

Som udgangspunkt varer en introtur et sted mellem 24 og 48 timer. Selvom en introtur derfor oftest kun har en enkelt overnatning, arrangerer vi selvfølgelig gerne længere ture, hvor der er tid til at gå mere i dybden med forskellige aktiviteter og øvelser. Ofte vil 24-48 timer dog være nok tid til at begynde det vigtige arbejde med at skabe gode relationer, uden at eleverne kommer til at føle sig for overvældede. Det er nemlig vigtigt for os, at alle kan være med. Selvom man gerne må blive udfordret på en introtur, skal det altid være en succesoplevelse.

Hvad er inkluderet i en WOA introtur-pakke?

Når vi giver jer et uforpligtende tilbud på en pakkeløsning er alt inkluderet. Prisen omfatter således også jeres transport, indkøb til alle måltider og lejrgrej samt det spændende aktivitetsprogram, som vores dygtige instruktører med sikker hånd styrer. Vores medarbejdere står selvfølgelig klar til at modtage jer, så snart I ankommer. Hvis I har lyst til selv at arrangere transport eller stå for dele af programmet, er der selvfølgelig også mulighed for det. Hos WOA skræddersyr vi altid introtur-pakker, så den passer til jeres unikke behov og ønsker. Ring eller skriv til os for at høre mere.

Hvorfor foreslår WOA at overnatte i hytter frem for telte?

Der er flere gode grunde til, at det giver mening at indkvartere eleverne i hytter fremfor telte, når I skal på introtur i de nye studieretningsklasser. For det første kommer eleverne oftest ikke ud i deres studieretningsklasser før langt henne i efteråret, hvor det i de flestes optik er blevet lidt for friskt til at sove i telt. Derudover giver hytter eleverne mere plads til at bruge tid sammen som klasse om aftenen. Denne fritid, som eleverne selv råder over, prioriteres højere på introture for studieretningsklasser, end den gjorde på introture for grundforløbsklasser.

Hvad forventer I af vores lærere?

Normalt står vores instruktører for alt det praktiske. Det er altså dem, der har styr på indkøb, lejrudstyr og aktivitetsprogram. Lærernes vigtigste rolle er derfor at yde pædagogisk støtte. Skulle de have lyst, må jeres lærere dog meget gerne komme med forslag til turens program og dermed indtage en mere aktiv rolle. Det er dog også i orden, hvis de forbliver i en mere reflekterende rolle, hvor de observerer eleverne og noterer sig forskellige klasse- og gruppedynamikker, som de skal være opmærksomme på.