Gode og sjove idéer til jeres næste firmaarrangement

Et firmaarrangement kan være mange ting. Det kan være alt fra teambuilding, konferencer og seminarer til julefrokoster, sommerfester og socialt samvær på kontoret.

Det er op til dig, om du gerne vil fokusere på mere formelle firmaarrangementer, hvor der er fokus på det faglige såvel som det personlige, eller om du hellere vil afholde et afslappet firmaarrangement, hvor det primære formål er, at deltagerne kan slappe af og have det sjovt, mens de samtidigt lærer hinanden bedre at kende.

Læs videre herunder, hvor vi kommer med vores bedste forslag til jeres næste firmaevent. Da vores forslag til firmaarrangementer er meget forskellige, er der noget for enhver smag.

Forslag til et firmaarrangement på arbejdspladsen

Et firmaarrangement kan snildt afholdes på selve arbejdspladsen. Det gør det let for medarbejderne at finde tid til at deltage. Det er særligt oplagt at afholde et event på kontoret, hvis alle medarbejdere alligevel ofte er samlet det samme sted.

Der er dog også god grund til at inkorporere et firmaarrangement i jeres arbejdsdag eller lægge det i forbindelse med en afsluttet arbejdsdag for virksomheder, hvis I tit har mange medarbejderne ude af huset. Så kan der nemlig være behov for, at arbejdspladsens medarbejdere lærer hinanden bedre at kende, hvilket I kan opnå ved at afholde et sjovt firmaarrangement. Et sådant arrangement er nemlig rigtig godt til at skabe sammenhængskraft på arbejdspladsen gennem gode fællesminder.

Eksempler på sjove firmaarrangementer kunne være:

 • En underholdende eftermiddag eller aften, hvor der hygges med en god film eller to.
 • En festaften med masser dans, sjov og sang og eventuelt sjove indslag som forskellige konkurrencer eller måske en lille danse-workshop.
 • En teambuilding-dag på arbejdspladsen, hvor vi stiller med en række opgaver, der er lette at løse på stedet. Det kunne eksempelvis være Kommunikaos, Team FUNN, Chocolate Workshop eller Hackathon.
 • En eftermiddag eller aften i julehyggens tegn, hvor I udfolder jeres kreative side ved at lave hjemmelavet julepynt eller måske konfekt til arbejdspladsen.

Der er stor forskel på, om det kræver specifikke ting for at kunne afholde de forskellige firmaarrangementer. Men hvis du og dine kollegaer er interesserede i f.eks. Hackathon, kan vi sagtens hjælpe jer, så I får fat på alle de ting, I skal bruge.

Sjove firmaarrangementer væk fra arbejdspladsen

Du og dine kollegaer kan også sagtens arrangere et spændende og sjovt firmaarrangement, som ikke foregår på selve arbejdspladsen. Det er oplagt, hvis I gerne vil lægge arbejdet psykologisk på hylden ved fysisk at opholde jer et andet sted. På denne måde kan det måske blive nemmere at slippe de formelle, vante rammer og bare slappe af i hinandens selskab.

At deltage i et firmaarrangement, der foregår et andet sted, kan være en fordel, fordi I dermed slipper for selv at skulle forberede jeres firmaarrangement. Når I deltager i firmaevents, der er arrangeret af andre, og som foregår et helt andet sted, kan I bare koncentrere jer om at være med og have det sjovt.

Hvis jeres firmaarrangement har et fagligt fokus kan det også være lettere at lære noget nyt og brugbart ude i huset, da I ikke i lige så høj grad vil komme til at tænke på de uafsluttede opgaver, der evt. stadig ligger fremme på skrivebordet lige om hjørnet. Uanset om jeres næste firmaarrangement skal have et fagligt eller socialt fokus, kan der altså være gode grunde til at tage ud af huset sammen som arbejdsplads.

I kan f.eks. tage ud og opleve følgende til et firmaevent:

 • Et spændende foredrag om et emne, der er relevant for lige netop jeres virksomhed.
 • En informativ guidet tur i den by, hvor jeres virksomhed er placeret, eller hvor en vigtigt samarbejdspartner holder til.
 • En aktiv temadag, der f.eks. kan foregå i en nærliggende park eller i smukke naturomgivelser i jeres lokalområde.
 • En dag med aktivitetsrig teambuilding til lands, vands og/eller i luften. Eksempelvis kan I deltage i et Water Action-arrangement, som foregår til vands (f.eks. fjord, sø eller hav).

Fordelene ved at vælge et firmaarrangement, som afholdes væk fra kontoret, er, at I kan se og opleve noget nyt sammen, og at I får lettere ved at slippe jeres faste rammer og roller.

Ting du bør overveje i forhold til jeres næste firmaarrangement

Uanset om du og dine kollegaer vælger et formelt eller afslappet firmaarrangement, og uanset om det foregår på kontoret eller et andet sted, er jeres næste firmaarrangement en oplagt chance til at skabe stærkere bånd mellem jer. Et bedre samarbejde med tillid og god kommunikation vil gavne jer både på det personlige, faglige og sandsynligvis også det økonomiske plan.

For at I kan få mest muligt ud af jeres firmaarrangement, er det værd at tænke over det følgende:

 • Hvem skal planlægge, arrangere og udføre jeres firmaarrangement?
 • Skal I selv gøre det, eller vil I hyre et firma til at hjælpe jer?
 • Hvor skal jeres firmaarrangement foregå? I egne eller andres lokaler, eller måske udendørs?
 • Hvad skal fokusset være? Sjov underholdning, ryste-sammen, fagligt udbytte eller noget helt andet?
 • Hvad er budgettet? Og hvor mange deltagere vil der være? (Nogle events hos os kræver f.eks., at der er et vist antal deltagere)

Selvom I selvfølgelig kan vælge selv at stå for jeres næste firmaarrangement, vi vil også meget gerne hjælpe. I kan kontakte os her for at få et uforpligtende tilbud.

Hvem er World of Adventure?

Vores firmanavn opsummerer meget godt, hvad vi står for. Vi er nemlig et full-service fest- og eventbureau, der bl.a. arrangerer teambuilding-dage, firmaarrangementer, fester, kurser, seminarer, sørger for indkvartering, forplejning og andre relevante ting. De ting, vi ikke selv kan forsyne jer med, samarbejder vi med vores mange dygtige partnere om. Vi samarbejder med spisesteder, kroer, hoteller, konferencecentre m.m. over hele landet.

Vores firma har eksisteret siden 1992, og vi har altså 30 års erfaring inden for arrangementer for virksomheder, organisationer, foreninger etc.

Ofte stillede spørgsmål

Nedenfor har vi samlet nogle af de oftest stillede spørgsmål. Hvis du ikke finder svar på dit spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os.

Hvad kan man lave med sine kollegaer til et firmaarrangement?

Det er næsten kun fantasien, der sætter grænsen for, hvad man kan foretage sig til et firmaarrangement. Et oplagt valg er teambuilding eller aktiviteter, der indbyder til læring og vidensdeling, eller hyggelige, sociale aktiviteter, der kan være et tiltrængt frirum, hvor alle deltagere kan lære hinanden bedre at kende.

Eksempler på teambuilding, der passer godt til et firmaarrangement, er forskellige aktiviteter som kreative udfoldelser, logiske opgaver, madlavning/bagning eller sjove udfordringer/lege. Eksempler på et læringsfokuserede firmaarrangement kunne være et seminar, en konference eller en temadag. I forhold til et arrangement, hvor der primært er fokus på det sociale, kunne det være oplagt med en middag på en restaurant eller en hyggelig tur i parken.

Hvilke former for firmaarrangementer findes der?

Firmaarrangementer kan spænde fra de seriøse, formelle og læringsbetonede til de afslappede og sociale, hvor der er fokus på, at alle hygger sig og lærer hinanden bedre at kende. Du og dine kollegaer kan bruge en hel dag på forskellige aktiviteter, så I kommer hele paletten rundt. I kan f.eks. starte med at deltage i et seminar om formiddagen, lave nogle sjove aktiviteter om eftermiddagen og så slutte dagen af med at tage ud at spise eller måske tage ind at se en fodboldkamp eller et teaterstykke sammen.

Hvorfor er firmaarrangementer vigtige?

Der er mange grunde til, at et godt firmaarrangement er guld værd. Ifølge Erhvervsnyhederne.dk har firmaarrangementer nemlig ikke kun til formål at øge produktiviteten og arbejdsglæden[1]. Firmaarrangementer har også til formål at styrke kommunikationen, få medarbejderne til at lære hinanden at kende, at bryde isen og at danne stærkere bånd og fostre tillid mellem medarbejderne.

Når der investeres penge i “sjove” arrangementer såsom teambuilding, temadage, middage, udflugtsture eller andre aktiviteter, kan det ikke blot ses på bundlinjen men også på det styrkede sammenhold på arbejdspladsen.

Hvor kan et firmaarrangement afholdes?

Der er frit spil, når den perfekte lokation til jeres firmaarrangement skal findes. Når I skal vælge en lokation til firmaarrangementet, bør du eller arrangøren tænke over alt fra logistik og forplejning til aktiviteter, indkvartering og program.

En tur i en lokal park er en oplagt idé, som ikke koster alverden. Ved udendørs firmaarrangementer kan der dog være praktiske udfordringer ift. mad, toiletter og ly for vind og vejr. Hvis I vælger at afholde jeres firmaarrangement indenfor, vil der formentlig altid være ly og toiletfaciliteter, men I kan med fordel vælge et sted, hvor der er sørget for alt fra lokaler, mad og drikkevarer til toiletfaciliteter og eventuelt overnatningsmuligheder.